Nou any, nou idioma

Estudiar idiomes a l'estranger, un repte per al 2020. (Getty)

L’inici del nou any és un moment perfecte per a fixar-te nous propòsits i objectius, com aprendre un altre idioma

Qualsevol moment és bo per fer-se nous propòsits i plantejar-se nous reptes. De fet, resulta molt recomanable fixar-se nous objectius que serveixin per posar a prova les nostres habilitats i capacitats.

No obstant això, alguns moments de l’any resulten més propicis per fixar-se noves metes. El mes de setembre, coincidint amb l’inici de curs, és un moment perfecte per donar un nou pas que ens ajudi a créixer a nivell personal i professional.

Una altra data idònia és el mes de gener, quan sentim que hem tancat una etapa i estem preparats per iniciar nous projectes.

 

Quin és el teu repte?

Els reptes d’any nou poden ser de molts tipus. Des dels típics com anar al gimnàs més sovint, menjar més sa o quedar més amb la nostra família i amics, fins a projectes innovadors que mai hem provat.

Un clàssic dels reptes d’any nou o d’inici de curs és aprendre idiomes. En aquests moments de canvi recordem la importància de parlar altres llengües i la necessitat de millorar les que ja sabem.

Però fins i tot el repte d’aprendre una llengua o millorar-la pot tenir una variant innovadora, original i diferent: els programes d’immersió són, ara per ara, la fórmula més eficaç per aprendre un idioma.

 

Aprèn idiomes de forma eficaç

La immersió parteix de la idea de passar una temporada en un país estranger on ens veiem obligats a parlar l’idioma que estem aprenent, no només a classe sinó durant el dia a dia de la nostra estada.

Des d’aprendre a moure’s per la ciutat fins a comprar a les botigues, passant per veure la tele, assistir a esdeveniments culturals o llegir algun diari o revista local. Totes les ocasions són bones per posar en pràctica allò que has après als cursos d’anglès.

Per descomptat, conversar amb els companys de classe o la família que ens acull ens pot ajudar moltíssim a perdre la vergonya de parlar en públic i en situacions reals.

En definitiva, una experiència d’immersió ens ajuda a sortir de la zona de confort i fer-ho d’una forma divertida i motivadora, que ens permetrà enriquir-nos més enllà de l’aprenentatge acadèmic.

Existeixen moltes opcions per llançar-te a una experiència d’immersió. Des d’una estada “tot inclòs” a programes que combinen l’idioma amb altres activitats com l’esport; o fins i tot els clàssics campaments d’estiu per a joves. Pel que fa a destinacions, l’oferta és igualment variada i pensada per a tot tipus de persones i interessos.

Si vols saber una mica més sobre la immersió, consulta els programes de Languaje4You. En trobaràs un de perfecte per a tu!

Informació elaborada en col·laboració amb Language4You

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here