Novel·les de misteri per aprendre ciències, història i molt més

Portada del llibre Cosins S.A. El ramat fantasma (SM/Cruïlla)

L’escriptora Maria Menéndez-Ponte ha connectat amb els lectors més joves amb una sèrie de novel·les interactives plenes d’activitats

A tothom li agraden les novel·les de misteri i aventures. I si tenen un toc paranormal encara són molt més divertides. Però si, a més, amb elles també pots aprendre ciències o història i descobrir els secrets de la natura i els animals, l’experiència ja és total.

Tots aquests ingredients i molts més es combinen a Cosins S.A, una sèrie de novel·les juvenils creades per l’escriptora Maria Menéndez-Ponte que ja s’han convertit en tot un fenomen literari entre els més joves. I amb el confinament, el nombre de seguidors de la sèrie ha crescut.

Aquestes novel·les són el més semblant a una experiència interactiva fora de l’entorn digital. Sense sortir de les pàgines del llibre ens podem trobar una història de misteri protagonitzada per uns detectius joves i espavilats, que en les seves aventures s’enfronten a més a situacions paranormals.

Mentre acompanyem aquests cosins investigadors, també podem adquirir nous coneixements sobre ciència, botànica, animals o història. I és que cada un dels protagonistes d’aquesta sèrie és especialista en un d’aquests temes.

En Pablo, la Veronica, en Diego, la Natalia i en Javier són els cinc cosins que conformen d’aquesta societat d’investigadors destinats a resoldre els enigmes més increïbles, tant “terrenals” com “paranormals”, explica la seva creadora, Maria Menéndez-Ponte.

L’autora, que ja treballa en un nou volum d’aquestes aventures, assegura que els seus lectors “es veuen reflectits” en els protagonistes. I és normal, ja que Maria es va inspirar en els seus propis fills i nebots per definir la personalitat de cada un dels personatges.

Així, per exemple, en Pablo i la Verónica s’assemblen molt als seus propis fills, aficionats respectivament a les ciències i als cavalls.

 

Experiments i aprenentatge

Aquests i altres temes apareixen constantment en aquestes novel·les i ens conviden, mentre llegim, a realitzar experiments pràctics i aprendre molt més. I el mateix amb la història i l’arqueologia, les herbes i la botànica, els camps que millor dominen els personatges de’n Diego i la Natalia. Finalment, no falta el personatge de perfil emprenedor, en Javier.

Aquesta col·lecció planteja en cada títol una misteriosa aventura i divertides activitats relacionades amb les diferents àrees, competències i habilitats necessàries per al desenvolupament acadèmic i personal dels nois i noies d’entre 10 i 12 anys. A cada aventura, a més, apareixen nous temes i àrees per aprendre.

Per exemple, en l’aventura titulada El ramat fantasma, els cosins comptaran amb la col·laboració d’un periodista per dur a terme la seva recerca. Amb aquest llibre, doncs, podem aprendre també com treballen els periodistes i la importància d’investigar i comptar amb fonts d’informació fiables.

Informació elaborada en col·laboració amb SM/Cruïlla

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here