Noves tecnologies per promoure el treball en equip a l’aula

Microsoft aposta per les eines tecnològiques per fomentar el treball en equip. (Junior Report)

Microsoft Teams és una de les aplicacions més utilitzades per desenvolupar les competències digitals i el treball col·laboratiu

Bett Show és la fira d’educació i tecnologia més important d’Europa. Se celebra cada any a Londres i Junior Report hi va participar per a cobrir l’edició d’enguany, que va tenir lloc de 22 al 25 de gener.

En aquest esdeveniment es presenten les últimes tendències del món de l’educació i es reuneixen milers d’experts, docents i empreses especialitzades en tecnologia educativa procedents de diversos països.

Un dels grans participants de Bett Show ha estat Microsoft, patrocinador oficial de la fira. Aquest gegant tecnològic és conegut arreu del món per haver desenvolupat productes com el sistema operatiu Windows i el paquet de serveis Office.

No obstant això, el producte estrella de Microsoft a la fira educativa ha estat Microsoft Teams, una eina per a promoure el treball en equip.

Aquesta plataforma incorpora l’ús de xats en grups privats, la vinculació a documents de qualsevol tipus i l’accés integrat a SharePoint i OneNote, entre d’altres eines, que permeten als membres d’un equip treballar des de diferents parts del món.

“Gràcies a eines com Teams, l’alumnat i el professorat poden fomentar i desenvolupar les competències digitals i les habilitats del treball en equip, com ara la col·laboració i la comunicació”, explica Belén Gancedo, cap del Servei Educatiu de Microsoft a Espanya.

 

Treball en equip a les redaccions RED

Microsoft és ‘partner’ tecnològic del projecte Revista Escolar Digital (RED), una iniciativa impulsada per Junior Report.

A través d’aquesta col·laboració, l’empresa tecnològica i el diari per a joves busquen promoure l’ús de noves tecnologies a l’aula per tal de trobar noves maneres d’aprendre i ensenyar.

Un exemple d’això són les redaccions del projecte RED, formades per estudiants de secundària que dirigeixen i redacten el seu propi diari escolar.

Els redactors junior utilitzen Microsoft Teams per treballar continguts en xarxa des de diferents punts geogràfics. D’aquesta manera, alumnes d’escoles de diferents punts del territori comparteixen experiències periodístiques comunes.

Un exemple és l’entrevista a Molly Davis, activista contra l’ús de les armes als Estats Units. Aquest exercici es va realitzar de manera simultània i en anglès entre periodistes de diferents centres del projecte RED, gràcies a les aplicacions de Microsoft Teams.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here