Passió pel so

El músic i productor Jaume Gelabert al seu estudi de gravació. (Cedida)

El jove Jaume Gelabert ha aconseguit fer realitat el seu somni i obrir el seu propi estudi de gravació a Mallorca

Si alguna cosa t’apassiona, no dubtis en apostar-hi i els teus somnis es faran realitat. Un bon exemple d’això és en Jaume Gelabert, un apassionat de la música i el so que ha aconseguit convertir la seva passió en la seva professió. Vols conèixer la seva història?

Des de ben petit, aquest jove mallorquí va estar en contacte amb el món de la música. Als tres anys va començar a estudiar música i als 14 va començar a interessar-se per la música electrònica. Aviat va tenir clar que volia entrar en aquest món i especialitzar-se en so.

Quan va arribar el moment de triar uns estudis, va trobar l’oferta de Microfusa i es va apuntar al curs de so per poder treballar com a productor en la indústria musical.

Mentre estudiava, Gelabert anava donant voltes a la idea de muntar el seu propi estudi de gravació. Inicialment volia instal·lar-se a Barcelona, ​​però els professors de Microfusa el van convèncer que ho fes a Mallorca perquè allà hi ha molta menys oferta i, també, menys competència.

Abans de donar el pas, en Jaume va mirar d’agafar el màxim d’experiència treballant en altres projectes. Per exemple, com a tècnic de so al Mutek Festival Barcelona, ​​o fent pràctiques de so a la Solent University de Southampton, gràcies a la col·laboració d’aquesta universitat amb Microfusa.

Amb aquesta formació de base i la sort de comptar amb el suport de la seva família es va veure preparat per tirar endavant el seu propi projecte.

 

Un estudi propi

Del seu esforç i il·lusió va néixer Tramuntana Estudis, un estudi de gravació on en Jaume Gelabert pot tirar endavant tant iniciatives personals com a productor musical, com participar en projectes d’altres artistes.

El seu estudi està ubicat en un espai amb vistes a la Serra de Tramuntana. És un edifici de 80 m2 dividits en tres sales: una sala de control, una sala de gravació i sala de descans amb bany.

En aquest lloc, Jaume ofereix serveis de gravació, producció i mescla de so, a més de llogar l’estudi a altres artistes.

Com a productor, Gelabert ha treballat amb grups com OR (Blau-Discmedi) en la seva col·laboració amb Els Catarres, i amb la cantant del Kazakhstan Alissa. I tot i que assegura que no té una especialització concreta, fins ara en el seu estudi ha desenvolupat projectes de música pop-rock i folk.

Per ell, poder obrir el seu estudi ha estat tot un repte en el qual no han faltat dificultats. “Cal dedicar-li molt de temps, aconseguir contactes i fer que et coneguin i t’acullin; però si t’esforces i piques pedra, a llarg termini funciona”.

Mentre consolida el seu projecte, Gelabert ja pensa en créixer a nivell professional com a productor i introduir millores tecnològiques al seu estudi de gravació. Tampoc descarta llançar-se a compondre i produir les seves pròpies cançons en un futur.

Si vols seguir els passos d’aquest jove productor i començar la teva carrera en el món de la música i el so, consulta amb Microfusa la seva oferta educativa.

Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here