Els XII Premis Gaudí: tot el que has de saber sobre la gala del cinema català

Els premis que atorga l’Acadèmia del Cinema Català s’entregaran aquest diumenge. (Acadèmia del Cinema Català)

L’Acadèmia del Cinema Català premia anualment les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic

La data ja s’acosta. Aquest diumenge 19 de gener se celebra la 12a edició dels Premis Gaudí. La festa del cinema català tindrà lloc a l’Auditori del Fòrum, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

L’Acadèmia del Cinema Català organitza i atorga aquests premis anuals per difondre i promocionar cada any les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català. A Junior Report GO! t’expliquem tot el que necessites saber sobre aquesta gala.

 

Nominades a Millor Pel·lícula

Les pel·lícules candidates als Premis Gaudí poden optar a un total de 22 categories. D’entre tots els premis, un dels més esperats de la nit és el guardó a Millor Pel·lícula.

Les pel·lícules nominades a Millor pel·lícula són 7 raons per fugir, Els dies que vindran, El viatge de la Marta i La innocència. Si voleu consultar les produccions nominades en les altres categories, consulteu l’enllaç

A banda d’aquestes distincions, l’Acadèmia també dona el Premi Gaudí d’Honor – Miquel Porter per reconèixer professionals amb una vida dedicada al cinema i una trajectòria prolífica en l’àmbit cinematogràfic. En edicions anteriors es va reconèixer la carrera de Josep Maria Pou (2017), Rosa Maria Sardà (2016) o Ventura Pons (2015), entre d’altres.

 

Una estatueta de luxe

L’estatueta dels Premis Gaudí pesa prop de quatre quilos i està feta de bronze. La figura representa una de les xemeneies de la Pedrera o Casa Milà, una de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte català.

La XII Gala dels Premis Gaudí començarà a les 21.45 h i estarà presentada per l’Anna Moliner, actriu catalana que ha aparegut a sèries com Cites, Las Chicas del Cable o La Catedral del MarLa cerimònia estarà dirigida pel dramaturg i director de teatre Jordi Prat i Coll.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here