Prepara’t per entrar al potent sector dels videojocs

El disseny de videojocs requereix de professionals especialitzats. (EP)
El disseny de videojocs requereix de professionals especialitzats. (EP)

El Diploma Universitari en Disseny de Videojocs posa les bases necessàries per poder desenvolupar projectes des d’un enfocament creatiu

Por Judith Vives 

Els videojocs són molt més que un entreteniment. Són la base d’una potent indústria creativa que té a Barcelona un autèntic centre neuràlgic. La presència de grans desenvolupadores internacionals i el naixement d’estudis independents han donat un impuls imparable al sector en aquesta ciutat.

Segons dades del Llibre Blanc de la Indústria del Videojoc, la capital catalana concentra el 28% de les empreses del sector, ocupa prop de 3.000 persones i genera el 53% de la facturació total a Espanya. Davant d’aquesta realitat, la demanda de professionals preparats ha augmentat també en els últims anys.

Crear i desenvolupar un videojoc requereix de molts perfils diferents, molt preparats i especialitzats. La part més tècnica recau en els programadors, mentre que la faceta creativa passa per dissenyadors i concept artists.

L’ideal és formar-se per adquirir les bases del llenguatge, el ritme i les regles que regeixen aquesta indústria, ja que una formació integral et permet conèixer totes les facetes del desenvolupament dels videojocs. A partir d’aquí, pots especialitzar-te en un dels perfils més tècnics o més creatius.

El Diploma Universitari en Disseny de Videojocs, que pots cursar a LCI Barcelona, ​​proporciona aquest enfocament global, totalment pràctic i adaptat a les metodologies de treball pròpies dels entorns professionals.

Amb aquesta formació pots submergir-te en un viatge en el qual tocaràs disciplines com el dibuix, la fotografia, el modelatge, l’animació, la música o el guió. En tot moment, les pràctiques s’enfoquen a la resolució de projectes com si et trobessis treballant a una empresa real.

El diploma té una durada de tres anys durant els quals compartiràs classes amb grans professionals del disseny de videojocs i respiraràs la passió i exigència de la indústria. La formació es completa amb tallers, masterclass i esdeveniments especialitzats del sector per potenciar el màxim la teva capacitat creativa i tècnica.

En acabar els estudis, estaràs totalment preparat per entrar al món professional i afrontar els reptes d’una professió cada vegada més demanada per les empreses. També passaràs a formar part de la cartera internacional de la xarxa LCI Education i de l’àmplia borsa de treball de LCI Barcelona, ​​i tindràs la possibilitat de cursar un màster d’especialització.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here