Promou la igualtat de gènere i la salut de les persones!

Premis Blanquerna Impulsa. (Blanquerna)

La nova convocatòria dels Premis Blanquerna Impulsa anima els estudiants a presentar projectes relacionats amb els ODS

Per Judith Vives

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són una sèrie de 17 objectius globals definits per les Nacions Unides per aconseguir canvis positius en benefici de les persones i del planeta.

Aquests objectius representen principis bàsics per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat.

Des de Blanquerna-URL volen impulsar aquests objectius i animar els més joves a contribuir amb les seves idees i accions a fer realitat els ODS. Per això, des de fa ja tres edicions convoquen els Premis Blanquerna Impulsa.

Aquests guardons, destinats a estudiants de 4t d’ESO, batxillerat o cicles formatius, premien projectes o activitats realitzats en l’àmbit escolar i que treballen per conscienciar, sensibilitzar i sumar forces per fer possibles els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 

Salut i igualtat de gènere

Els objectius seleccionats per a aquesta tercera edició són l’ODS3 Salut i benestar i l’ODS5 Igualtat de gènere.

El primer vol garantir una vida sana i promoure el benestar de totes les persones a qualsevol edat. Pots presentar treballs relacionats amb la prevenció del consum de drogues i l’abús de l’alcohol, amb l’educació sexual i reproductiva o amb el respecte i cura del propi cos, entre altres temes.

Amb l’ODS sobre igualtat de gènere es pretén aconseguir la igualtat entre homes i dones a tot el món i promoure l’apoderament de dones i nenes.

En aquest cas pots proposar projectes que ajudin a crear consciència sobre la igualtat d’oportunitats i el lideratge femení en l’àmbit escolar i familiar, així com idees per lluitar contra la discriminació i la violència de gènere.

 

Quatre categories de premis

Els Premis Blanquerna Impulsa compten amb quatre categories. En l’àmbit comunicatiu es poden presentar activitats audiovisuals, digitals, artístiques o literàries amb les quals es promogui el coneixement dels dos objectius d’aquesta edició.

En la categoria de l’àmbit educatiu escolar, els projectes presentats han d’incorporar la temàtica dels ODS en el projecte educatiu de centre o implicar la comunitat educativa.

 

Si el teu projecte pot contribuir a millorar aspectes de la salut integral, pots participar en la categoria de l’àmbit de la salut.

Finalment, en la categoria de relacions internacionals, els projectes es realitzen en col·laboració amb una institució d’un altre país, ja sigui un centre escolar, una ONG o una entitat social.

 

Premis per a les millors idees

Per a cada categoria es lliuraran tres premis i hi haurà regals tant per als centres escolars com per als estudiants.

El primer premi pels centres serà un projector Canon, mentre que el segon premiat s’endurà una Beca per desenvolupar una capçalera dins del projecte Revista Escolar Digital-RED (en la categoria de comunicació) i un taller mediambiental i de salut (en la resta de categories). El tercer premi serà un pack de 10 llibretes UNDO.

En el cas dels estudiants, el primer premi serà una targeta regal de l’Abacus, Decathlon i Intermon per valor de 275 €. El segon premi serà el mateix, però per valor de 175 €, i el tercer per valor de 100 €.

Així mateix, es concedirà un premi d’honor al millor projecte escollit entre els quatre primers, en què cada membre de l’equip guanyador s’emportarà un patinet elèctric. Tots els finalistes rebran, a més, una llibreta UNDO.

El període d’inscripció ja està obert: tens temps fins al 3 de febrer, quan començarà el període de lliurament de treballs. No oblidis explicar-ho als teus companys de classe i als teus professors perquè el teu centre pugui participar en la iniciativa.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna-URL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here