Quan podré reprendre el meu viatge al Japó i Corea?

Seül, una ciutat única i dinàmica ideal per aprendre coreà. (YONHAP / EFE)

Molts joves volen visitar aquests països per aprendre japonès i coreà

Per Judith Vives

A mesura que els còmics manga, les sèries i pel·lícules d’anime o el k-pop s’han anat popularitzant, també ha anat creixent l’interès dels joves per aprendre japonès i coreà i aprofundir així en aquestes cultures.

En els últims anys, els cursos d’idiomes al Japó i Corea han experimentat una gran demanda i molts joves han fet campaments i estades en aquests països asiàtics. Allà han pogut aprendre l’idioma i conèixer el seu estil de vida i les seves tradicions de primera mà.

La pandèmia provocada per la Covid-19 ens ha obligat a renunciar als nostres projectes més immediats i a quedar-nos a casa per contenir els contagis i frenar l’avanç de la malaltia. Molts països han tancat les seves fronteres, s’han cancel·lat les classes presencials i un munt d’altres activitats s’han vist també afectades per l’estat d’alarma.

El brot de coronavirus es va iniciar a la Xina i, per la seva proximitat, molts països asiàtics han registrat molts casos que els han obligat a prendre mesures estrictes de control per frenar la pandèmia. És el cas del Japó, que ha tancat les seves fronteres per impedir que entrin turistes o visitants.

 

Japó

Si tenies previst realitzar un curs de japonès en aquest país, segurament ja sabràs que, de moment, els estrangers no poden entrar-hi. Les principals atraccions turístiques també estan tancades i hi ha restriccions de mobilitat.

Ara mateix no se sap amb certesa quan es podrà viatjar al Japó. No obstant això, a poc a poc els diferents països intenten recuperar la normalitat a mesura que la pandèmia sembla trobar-se sota control, de manera que les fronteres podrien tornar-se a obrir aviat. Pots seguir el perfil de Twitter de Japan Safe Travel o visitar el seu web per estar al dia de la informació sobre viatges.

Així doncs, si et planteges fer un curs de japonès in situ, potser hauràs d’esperar una mica. Però això no vol dir que hagis de renunciar al teu somni. Mentre esperem conèixer més detalls sobre les condicions per viatjar a l’Àsia, pots seguir preparant-te per la teva futura experiència.

El país nipó havia d’acollir els Jocs Olímpics aquest estiu, però els ha ajornat fins al 2021 a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus. Aquesta pot ser una gran ocasió de reprendre la idea d’aprendre japonès en el país del sol naixent, i aprofitar al mateix temps per viure en directe l’emoció dels Jocs.

 

Corea de Sud

El cas de Corea és una mica diferent perquè que allà les fronteres no estan tancades. No obstant això, els estrangers estan obligats a quedar-se 14 dies en quarantena tan bon punt arribin al país. Per això, qualsevol viatge o estada en aquest país asiàtic ha de preveure aquestes dues setmanes de confinament. Però malgrat aquesta restricció, un curs de coreà a Seül podria ser una opció més assequible de cara als propers mesos.

A ESL Idiomes organitzen campaments d’idiomes a l’estranger i els seus cursos de japonès i coreà a l’Àsia tenen molt èxit. Especialment els cursos de coreà que es fan en una escola situada al famós barri de Gangnam, a Seül. Pots consultar amb ells les opcions per viatjar a Corea o al Japó aquest any o començar a preparar el teu viatge per de cara a l’any que ve.

Si vols, pots començar amb el curs en línia de coreà, que pots adaptar a les teves necessitats i disponibilitat horària. Podràs aprendre coreà a través de les lliçons en directe impartides per professors i tindràs accés a material addicional.

Informació elaborada en col·laboració amb ESL Idiomes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here