Quins efectes té aprendre nous idiomes?

Aprendre un nou idioma ens ajuda a créixer com a persones. (Pixabay)

Aprendre noves llengües promou el creixement personal i a més té efectes positius sobre el nostre cos

Per Judith Vives

Hi ha activitats que estimulen la nostra ment d’una manera molt especial. Per exemple llegir, practicar esport o escoltar música. Tot això ens permet desenvolupar habilitats que poden resultar molt útils en altres aspectes de la vida.

Aprendre un idioma és una d’aquelles activitats que afavoreix a desenvolupar el nostre cervell. Contribueix a la nostra memòria i la nostra habilitat per realitzar diverses tasques al mateix temps, a més de millorar la nostra capacitat de concentració.

En persones adultes, aprendre un nou idioma pot endarrerir l’aparició de l’Alzheimer, una malaltia degenerativa que afecta el funcionament del nostre cervell.

Un equip de científics de l’Institut de Recerca Rotman (Canadà) va demostrar que les persones que havien parlat dos o tres idiomes durant diversos anys podien endarrerir els símptomes de la malaltia uns cinc anys. Amb el multilingüisme no només adquireixes coneixements, sinó que estàs invertint en la teva salut.

 

El cervell és com un múscul

El nostre cervell funciona exactament igual que els músculs del cos i funciona millor quan l’estimulem i el fem treballar. De fet, si el sotmetem a esforços i exercicis regulars podem ampliar la seva mida. Exercitar el cervell fa que les nostres neurones funcionin millor!

Un cervell ben entrenat pot realitzar noves tasques amb més facilitat. En el cas d’aprendre un nou idioma, un cervell que ja ha aconseguit assimilar normes gramaticals i expressions en una llengua estrangera tindrà més facilitat per fer-ho amb un nou idioma.

De la mateixa manera, el multilingüisme pot desenvolupar la nostra capacitat de prendre decisions i adaptar-se millor als canvis.

Això és gràcies a la flexibilitat del cervell per anar canviant de llengua. Segons un estudi de la Universitat de Houston (Estats Units), els joves que parlen espanyol i anglès tenen més capacitat de concentració que els que només s’expressen en anglès.

Aprendre diversos idiomes entrena l’agilitat mental i ajuda el cervell a tenir més recursos per desenvolupar diferents tasques. (Getty Images)

 

El millor exercici és la immersió

Per accelerar l’aprenentatge, el millor és acostumar-se a utilitzar l’idioma en qualsevol moment, ja sigui llegint llibres i articles, veient pel·lícules o sèries en versió original o conversant amb persones natives. Les noves tecnologies t’ho permeten!

I, per descomptat, viatjar a un país estranger on es parla l’idioma que estàs aprenent t’ajudarà molt a millorar el teu nivell, a més de desenvolupar altres habilitats de comunicació i seguretat en tu mateix.

No només garanteixes la immersió absoluta en l’idioma, sinó que també aprens a afrontar millor els canvis i imprevistos. A més, podràs conèixer una nova cultura i forma de vida.

Si vols provar-ho, a Language4you pots trobar moltes propostes per fer cursos d’idiomes a l’estranger, des de cursos escolars, passant pel programa d’immersió en família, els campaments d’estiu o el programa d’anglès i futbol.

Necesitas hablar inglés? No puedes dejarlo más! Consigue tu certificado este año! En LANGUAGE4YOU tenemos la…

Geplaatst door Language4you op Dinsdag 17 september 2019

Informació elaborada en col·laboració amb Language4you

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here