Un cafè virtual amb la professora i periodista ‘La Florinata’

Estudiants de secundària entrevisten a Alba Galve per conèixer els detalls i l’evolució de la seva carrera com a docent i periodista

La Florinata és el pseudònim de l’Alba Galve. Fa gairebé deu anys que va començar amb el seu blog després d’acabar la carrera de periodisme. Actualment és professora a l’escola La Salle Premià i alhora és l’encarregada de les xarxes socials de l’escola. Tot i això, segueix activa en les seves xarxes socials i en el seu blog, el qual li ha obert moltes portes.

D’on prové el nom de @LaFlorinata?

El nom d’usuari d’Instagram prové del nom del meu blog. Aquesta plataforma la vaig començar amb dues amigues més quan acabàvem la universitat i entre nosaltres vam decidir posar aquest nom. Ens va costar trobar-lo perquè havia de sonar bé tant en català com en castellà i fos fàcil de pronunciar. Una tarda, de sobte, va sortir el nom de LaFlorinata i així s’ha quedat.

Quan i com vas començar en el món de les xarxes socials? 

Els meus inicis en el món de les xarxes socials van començar l’any 2011. En aquella època, la xarxa social per excel·lència era Facebook i anava molt lligada als blogs. Amb aquestes dues amigues que he comentat vam començar a crear contingut amb l’objectiu primordial d’adquirir experiència en el món de la moda a través de plataformes com WordPress i Blogger. L’any 2008, quan vaig acabar el grau en Periodisme a la UAB, va esclatar la crisi. Era extremadament complicat trobar feina. La feina de periodista estava mal pagada i vam decidir prendre aquest camí.

T’has plantejat dedicar-te exclusivament a les xarxes socials?

Personalment, no m’ho he plantejat, crec que no m’agradaria. El món de les xarxes de socials m’esgota, requereix molt de temps del qual no disposo. Tot i que puntualment aconsegueixo beneficis econòmics, prefereixo mantenir-ho com a hobby i no dedicar-m’hi al 100%.

Com vas aconseguir tants seguidors a les xarxes socials? Ens podries donar cap consell?

El començament del blog va ser gradual. Amb les meves amigues creàvem contingut de qualitat i el publicàvem a xarxes socials. Des d’un punt de vista general, la gent busca contingut ben treballat (fotografies ben fetes, articles ben redactats, novetats…). Amb el pas del temps, la gent ens va començar a deixar comentaris al blog i les peces començaven a tenir més visualitzacions.

Quines portes t’ha obert aquest blog?

El blog m’ha obert una infinitat de portes: des de noves ofertes laborals fins a noves amistats. Al principi de tot, només ens centràvem en noves propostes i idees de mercat d’interès per als lectores i lectores. Dia darrere dia, vam veure que el blog començava a prendre forma i se’ns proposaven ofertes amb marques, oportunitats úniques de treball, visites a llocs… En conclusió, aquest blog m’ha obert infinites portes: he conegut a moltíssimes persones, moltes de les quals són importants en el meu dia a dia; he visitat llocs recòndits, on ho he après moltes coses sobre altres cultures; i he adquirit moltíssima experiència en el món blogger i de les xarxes socials.

T’has plantejat obrir una secció en una revista de moda en la qual opinar sobre les noves tendències?

Ara mateix m’ho hauria de pensar. Porto moltes coses simultàniament: estic renovant l’aspecte del blog. Personalment, crec que acceptaria la proposta tot i que em trauria una gran quantitat del meu temps personal. Seria una proposta molt important a la meva vida i que prendria amb molta emoció i interès.

Qui és el teu ídol dins del món de la moda?

Personalment, ni tinc ídols ni sóc gens mitòmana. La meva inspiració acostuma a venir d’observa altres persones. És a dir, quan camino pel carrer m’agrada fixar-me en la manera de vestir de la gent, acostuma a ser la meva font d’inspiració.

Has pensat mai a treure una col·lecció de moda?

He de dir que seria una proposta molt maca però dependria de la situació. És a dir, no signaria un contracte amb una marca que no vagi amb els meus ideals. Tot i això, seria un repte molt gran perquè jo no he estudiat per això, així que no sabria del tot què fer.

Com vas aconseguir una secció a la Cadena Ser?

Vaig fer-hi pràctiques durant un estiu i un noi de la direcció em va trucar per preguntar-me si volia portar el meu blog a la ràdio. Els temes a tractar eren majoritàriament la restauració i la moda. Va ser una oportunitat única per donar a conèixer el blog davant de milers de persones interessades en el món de la moda.

Tens previst tirar endavant cap projecte? 

Actualment em trobo en un procés de renovació de l’estètica del blog. He cregut oportú modificar la visió externa perquè sigui més lluent i atractiva pels lectors i lectores. Actualment les marques es veuen limitades a causa de la Covid-19. Les col·laboracions amb empreses van sorgint, tot i que ara mateix està tot aturat, per la qual cosa em centro més en el blog.

Per què vas decidir venir a treballar a La Salle com a professora?

Feia 7 anys que em dedicava al món de la gestió cultural i llavors vaig decidir canviar d’aires. Vaig lliurar el meu currículum i em van comentar que buscaven algú per portar les xarxes socials de l’escola. En conclusió, vaig aconseguir un “2×1”.

Ets bastant polifacètica. En quantes feines has treballat o a què t’has dedicat al llarg de la teva vida? Tot tenia a veure amb les xarxes?

Normalment he treballat en pàgines webs, en el món del community management i en la gestió cultural (venda d’entrades, promoció). Aquests últims dos anys he canviat una mica el meu rumb i he barrejat el món de l’educació amb el de les xarxes ihe de dir que estic molt contenta amb el resultat.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here