Un diari escolar digital redactat per estudiants de tot l’estat per fer front al confinament

Una alumna treballa a distància amb la iniciativa RED Report. (Junior Report)

RED Report ofereix a l’alumnat publicar articles informatius i continguts creatius

El diari per a joves Junior Report impulsa un pla de teletreball i una capçalera digital perquè els alumnes confinats editin un diari col·laboratiu. L’alumnat dels centres que s’inscrigui tindrà l’oportunitat d’informar-se, redactar i publicar en un diari gestionat per estudiants de tot l’estat: RED Report.

Un equip de periodistes professionals del diari Junior Report assessorarà i revisarà els textos elaborats pels estudiants, que es penjaran a la capçalera, compartida entre tots els estudiants. Els millors es publicaran a la portada de Junior Report, dins de LaVanguardia.com. Les aportacions poden ser tant textos periodístics com més creatius i literaris.

Els alumnes podran presentar textos en fins a 8 idiomes diferents: els oficials de l’estat, anglès, francès, italià i portuguès. Els professors interessats en la iniciativa poden inscriure’s a la web o per correu electrònic (junior-report@blueglobe.media)

La iniciativa RED Report compta amb la col·laboració d’ACERMicrosoftFCRI Blanquerna-URLTrinity College London i LCI Escola de Dissenypartners globals del projecte Revista Escolar Digital (RED).

 

Revista Escolar Digital (RED)

La iniciativa s’emmarca dins de el projecte Revista Escolar Digital (RED). És una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per estudiants amb el suport de periodistes professionals.

Actualment formen part de la xarxa 37 centres de Catalunya, Madrid i el País Basc. Per tant, són més de 1.000 redactors treballant en xarxa amb la coordinació de més de 50 docents i periodistes.

A més de la proposta de redacció col·laborativa, Junior Report ha preparat gratis materials pedagògics sobre el coronavirus per treballar des de casa, que inclouen diapositives projectables amb les claus de l’actualitat, i fitxes per treballar a distància.

A causa de la situació d’emergència sanitària que estem vivint, Junior Report ha decidit oferir tant el pla de treball de RED Report com aquests materials pedagògics de manera gratuïta.

Junior Report permet l’accés de forma gratuïta a materials pedagògics per treballar les claus sobre el nou coronavirus des de casa o des de les aules. (Junior Report)

Junior Report, el diari per als joves lectors

Junior Report és el diari per als joves lectors. Cada setmana publica articles, infografies i contingut audiovisual i per ajudar els joves a entendre un gran tema d’actualitat global.

A més, Junior Report acosta l’actualitat a les aules mitjançant el projecte RED, tallers de periodisme per a secundària i primària, i recursos pedagògics per a treballar l’actualitat a l’aula.

Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here