Un nou laboratori de videojocs esportius

Les aules d'universitats i escoles poden convertir-se en un petit estadi per als eSports. (ACER)

Els esports electrònics o ‘eSports’ poden transformar l’entorn d’aprenentatge amb solucions de joc potents i innovadores

L’esport posa les nostres capacitats al límit i ens permet superar-nos a nosaltres mateixos. Igualment, els videojocs esportius traslladen aquesta capacitat de superació al món virtual.

Els ‘eSports’ són competicions esportives de videojocs que s’han convertit en esdeveniments de gran popularitat i compten amb jugadors de videojocs professionals.

Al principi eren tornejos minoritaris o locals, però en els últims temps s’han convertit en un fenomen. No només els jugadors professionals estan implicats, sinó també els milions de fans que ho segueixen des de casa o omplen estadis de tot el món.

Però les aules d’escoles i universitats també poden convertir-se en un petit estadi per als ‘eSports’ . Els esports electrònics poden marcar la diferència en l’educació, transformant els entorns d’aprenentatge amb solucions de joc potents i innovadores.

 

Aprenentatge immersiu

L’alumne del segle XXI ha de ser un pensador crític, capaç de solucionar problemes de manera creativa, comunicar-se i col·laborar amb els seus companys i fer servir la informació de maneres innovadores. El joc proporciona una via perquè totes aquestes habilitats siguin aplicades.

Per això, el Gaming in Education [introduir el joc en els processos d’aprenentatge] ofereix experiències d’aprenentatge immersiu que fomenten la col·laboració, la creativitat, el pensament crític i altres habilitats professionals.

El joc estimula estudiants i nens a jugar junts. Molts jocs requereixen que els jugadors treballin en equip per aconseguir objectius. Per això, els estudiants hauran de millorar les seves habilitats de comunicació: això els ajudarà a establir millors relacions i tenir una autoestima més alta.

En començar un programa de eSports, les escoles de secundària i instituts solen tenir pocs problemes per atreure als estudiants. Segons el Pew Research Centre, el 81% dels adolescents tenen accés a un sistema de videojoc i el 72% dels adolescents juguen videojocs activament fora de l’escola.

De fet, són els estudiants els qui estan més interessats en el Gaming in Education i promouen projectes per introduir els esports electrònics a la seva escola.

 

Interès per la tecnologia des de la infància

A tot el món, més de 70 institucions ofereixen beques de ‘eSports’ per desenvolupar nous projectes i instal·lacions per a competidors i estudiants.

Acer for education també ofereix la possibilitat d’instal·lar un eSports Lab en centres educatius. A més d’universitats, el laboratori de eSports també pot estar present en col·legis i instituts.

Els videojocs poden despertar l’interès dels nens per la tecnologia des de ben petits. Per això és important incorporar habilitats tècniques bàsiques com la codificació i la programació al currículum educatiu, que els seran útils per al seu futur.

Els jocs poden crear un futur educatiu on els mestres treballin en un entorn més atractiu i connectat i els estudiants desenvolupin habilitats clau mentre assistir a classes emocionants.

Informació elaborada en col·laboració amb Acer

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here