Vols ser periodista del projecte RED?

Alumnes de l'IES El Vern han posat en marxa la capçalera digital del seu centre. (Junior Report)

Estudiants de secundària es converteixen en periodistes per a crear, dirigir i gestionar el diari escolar del seu centre educatiu

Treballes o estudies en un centre d’educació secundària i vols treballar el periodisme a l’aula? Aleshores t’interessa el projecte Revista Escolar Digital (RED) de Junior Report.

Descobreix com l’alumnat d’ESO, Batxillerat o Formació Professional pot formar una redacció de periodistes i gestionar el seu propi diari escolar des del centre.

 

Què és el projecte RED?

La iniciativa Revista Escolar Digital és una xarxa de diaris escolars dirigits i editats per l’alumnat amb el suport de periodistes professionals.

La comunitat d’estudiants que participa al projecte analitza l’actualitat i aprèn a identificar ‘fake news’ mentre treballen com a periodistes de la seva redacció escolar.

Actualment 37 centres de Catalunya, Madrid i el País Basc formen part d’aquesta xarxa. Més de 1.000 redactors i redactores que aprenen sota la coordinació de més de 50 docents i periodistes.

 

Què aprèn l’alumnat?

A través d’aquest projecte, els estudiants podran actuar com periodistes i convertir la seva Revista Escolar Digital en un mitjà d’expressió i opinió, a través del qual adquiriran els coneixements necessaris per a documentar, estructurar i redactar contingut informatiu.

Adquirint aquest rol professional, l’alumnat posa en pràctica els diferents gèneres periodístics (notícia, crònica, opinió, reportatge, crítica cultural) a través d’un pla de treball específic per a cada centre proposat per l’equip coordinador de RED.

A més, el projecte RED es converteix en un espai d’interacció entre els centres participants per tractar temes d’actualitat global, per aconseguir una visió més plural d’un mateix tema i descobrir com es percep en cada territori.

D’altra banda, es promou l’ús de les xarxes socials com a canal de comunicació. D’aquesta manera, els estudiants adapten els continguts de la revista i aprofiten les característiques de cada plataforma per a donar a conèixer les notícies en temps real.

Com a element destacat, els alumnes participants tenen l’oportunitat de cobrir esdeveniments culturals, esportius i socials gràcies a l’acreditació de periodista junior. Així poden gaudir d’una experiència professional treballant al costat d’altres periodistes i redactant continguts per a la seva revista.

 

Com hi pots participar?

El projecte és obert a centres de tot el territori i es troba en ple creixement. Si vols rebre més informació, visita la pàgina web o emplena aquest formulari.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here